středa 9. listopadu 2016

Čtenářský deník žije!

Hodit své čtenářské zážitky na papír? Skoro to dneska vypadá jako exotická disciplína, o to víc mě potěšil výtvor našeho miniblogera Alexe, který se na několik večerů zavřel v pokojíčku s tím, že má něco móóc důležitého na práci...


Více ZDE.
Alex si vedle knížek, které vybíráme pro blog čte samozřejmě i další věci. V jeho věku převládá "klučičí dobrodrůžo a kurzy přežití na všelikerý způsob" umístěné na divokém západě, mezi trpaslíky vedenými Thorinem Pavézou či u věčně hladových lovců mamutů.


Předpokládám, že vedení čtenářského deníku mají ze školy povinně zadáno, o to víc mě potěšilo, že to byla za poslední dobu jedna z mála věcí, do kterých jsme ho nemuseli nutit. Paní učitelka do deníku připsala: „...chválím za výběr knih. Jsi velký čtenář. Jen tak dál."  Tak to nás těší, protože jinak se školou většinou přicházíme do kontaktu skrz napomínajicí ukazováček: nepodepsaný úkol, málo jste opakovali, procvičte! (To nám ale nepíše citovaná paní učitelka.)

Milá je upřímnost malého čtenáře. Prostě: Rychlým šípům dle Alexova názoru vobčas ta dobrodružství vyjdou, někdy se to tedy ale nepovede... lovci z doby kamenné mají POŘÁD NĚJAKÉ PROBLÉMY... a kresbička k Robinzonovi Crusoe, zobrazující pohled na moře z Banánové zátoky, je prostě skvělá. Hned bych tam jela. Nevadí, že hospoda je hozpoda, ů se nad klůky tetelí veprostřed, hlavně, že toho našeho disgrafika neopouští chuť psát.
_____________________________________________________________________

Příště se můžete těšit na naši recenzi dětského časopisu RAKETA.
















Žádné komentáře:

Okomentovat